Zondag 28 augustus 2022

Voor de 11de maal werd de Parel-der-Voorkempen oldtimer rit voor Prewar voertuigen gereden in ’s-Gravenwezel.

 

De familie leden van Annie en Corneel waren weer paraat en stonden in voor o.a. de catering, de organisatie op de plein enz…. 2022 Familie meehelpen catering2

Na het inschrijven  konden de deelnemers genieten van een heerlijk ontbijt. Daarna konden zij hun rallyplaat bevestigen op hun auto. Stipt om 10:00u vertrok de stoet oldtimers naar de “Vlemickktoren” te Wijnegem, maar eerst reden ze door de villawijken van ’s-Gravenwezel en vervolgens moesten ze ook nog door een zandpaadje om helemaal in de sfeer van toen te komen.

 

 

Aan de Vlemincktoren in Wijnegem boden de inrichters een aperitief aan. Na het nemen van de groepsfoto werd terug koers gezet naar de zaal de Caters in het Dorpshuis van ’s-Gravenenwezel voor het middagmaal. Tijdens deze rit moest de takelwagen op de bananenbrug (brug over het Albertkanaal te Wijnegem) een takelinterventie uitvoeren. Eén van de Minerva's geraakt niet tot boven op de brug gereden door een gebroken steekas.

Na het middagmaal werd de tocht terug aangevat, maar in de Waterstraat was plots een luide knal te horen.

2022 Lekke band Armstrong

 

 

 

 

De voorband van de Armstrong van de Corneel en Annie (de inrichters) had het begeven. 

 

 

 

 

 

 

Terwijl Corneel en Annie plaats namen in één van volgende auto’s werd hun auto door de takeldienst naar huis gebracht. 2022 Corneel en Annie stappen in andere autoCorneel gaf de aanwijzingen en zo kon de route toch afgewerkt worden en kwam de stoet van de oldtimers op het voorziene uur aan in Achtmaal (Zundert)

 

 

 

 

 

2022 Ijs aarbei

 

 

waar de deelnemers werden getrakteerd op heerlijk ijs met aardbeien en een drankje.

 

 

 

 

Bij  het afsluiten van de rit in het Dorpshuis kregen de deelnemers weer een herinnering mee. Annie en Corneel bedankten iedereen die meegeholpen had en gaven ook mee dat bij leven en welzijn ze volgend jaar op de laatste zondag van augustus voor de 12de maal de Oldtimerrit gaan inrichten.

2022-Corneel-en-Annie-bedanken-na-rit.jpg

 

Schrijf dit dus maar al in jullie agenda’s !

Verslag : Regui

 

P.S.: Ook de Gazet van Antwerpen maakte melding van onze rit

Parel der Voorkempen laat alleen échte oldtimers mee tuffen (Schilde) | Gazet van Antwerpen (gva.be)