Parel der Voorkempen oldtimerrit
Zondag 29 augustus 2021

Voor de tiende maal werd door Annie en Corneel de oldtimerrit “Parel der Voorkempen” ingericht. Door de versoepelde coronamaatregelen werden terug meer auto’s toegelaten.
Het weer was niet zo bijzonder, er werd een buitje voorspeld. Sommige deelnemers hadden dan ook het zekere voor het onzekere genomen en hun open model gewisseld voor een gesloten exemplaar. Om 8:30u was de eerste er en geleidelijk aan stond het Lodewijk De Vochtplein vol met rijdende museumstukken. Ook de Belgische trots “Minerva” was vertegenwoordigd met twee exemplaren.

Ter gelegenheid van de 10de editie was een zeer uitgebreid roadbook gemaakt met uitleg over het erfgoed dat voorbij gereden werd. Ook werd een herinnerings plaquette gegeven speciaal gemaakt voor deze editie.

2021 Website Kathleen Krekels

2021 Website Armstrong gereed makenTrots lieten Annie en Corneel hun nieuwste aanwinst zien, een Armstrong Whiteworth van 1912. Schepen van cultuur mevr. Kathleen Krekels kwam mee de prachtstukken bewonderen en ging samen met de inrichters voor de Armstrong op de foto 

 Als Corneel de wagen ging starten, keek iedereen vol interesse toe. Benzine in inlaatspruitstuk gieten, voorontsteking juist zetten, benzine oppompen en de schakelaars in de juiste stand plaatsen. Na drie rukken aan de zwengel draaide de motor.

De tocht kon beginnen, door de wijken van ’ s-Gravenwezel en Schilde, via het wit Kerkske van Schilde, de Bellevuedreef en de Dobbelhoeve naar het gemeentehuis van Schilde. Daar sprak burgemeester Dirk Bauwens de deelnemers toe en bood hun een verfrissing aan. Vervolgens werd de tocht voortgezet naar het Kasteeldomein van Axel Vervoordt waar een korte stop gehouden werd voor een groepsfoto aan het kasteel van ’s-Gravenwezel. De familie Vervoordt bewonderde de mooie bolides en boden op hun terras een alcoholvrij drankje aan.

 2021 Website Dirk Bauwens voor gemeentehuis2021 Website Groepsfoto

Na de tussenstop reed de stoet verder naar het Lodewijk De Vochtplein voor het middagmaal in het dorpshuis. De vouwdaken van de auto’s werden dichtgelegd want het begon te druppelen. De takelwagen van dienst had zijn handen vol. Het lange stilstaan tijdens corona eiste zijn tol. Verschillende wagens hadden allerlei probleempjes die niet direct oplosbaar waren en er werd getakeld.

Na het middagmaal trok de stoet via Sint-Job-in-‘t-Goor naar Zoersel, Halle, Pulderbos en Zandhoven om zo in het parochiecentrum van Oelegem de  namiddagstop te  houden.


2021 Website 10 jaar parel

Speciaal voor de 10de maal had men voor een grote taart gezorgd.

2021 Website kasteel Belvedere

Nadien werd terug koers gezet naar het Lodewijk De Vochtplein. Deze keer hadden de parcoursbouwers een doortocht via de Broeckstraat bedacht langs het mooie kasteel Belvedère. De in de Scheldeprijs gevreesde kasseistrook zat ook in het parcours. Dat was geen geliefde strook voor deze oldtimers maar het leverde wel mooie plaatjes op.

 Na de rit bedankte Annie en Corneel al de helpers en de deelnemers, waarna iedereen snel huiswaarts keerde. Het was ondertussen na zessen, maar Annie en Corneel gaven nog mee dat bij leven en welzijn er volgend jaar een elfde editie zou komen op de laatste zondag van augustus.

2021 Website Motards onder boog

Verslag : Regui

Terug