Over ons

 

Doordat we gepassioneerd zijn door oldtimers hebben we zelf al vele jaren verschillende oldtimers.

Het is allemaal begonnen door de koop van een oldtimer waar nog veel werk aan was, om toch direct te kunnen rijden hadden we toch ook een rijdend exemplaar bijgekocht.

Door ons lidmaatschap van de Torhouts Oldtimer club ar, zijn de meeste van onze wagens gebouwd voor 1940. Vermits deze club (TOCar) enkel Pre-war wagens toelaat. In de zomermaanden nemen we deel aan oldtimer ritten in aangepaste kledij van die tijd. Meestal worden die ritten in West-Vlaanderen georganiseerd. In het Antwerpse zijn er niet zoveel pre-war clubs.

In 2012 hebben we voor de eerste maal een pre-war(auto's gebouwd tot 1940) oldtimer rondrit georganiseerd "Wezel Goes Classic". Sindsdien organiseren we jaarlijks een rondrit "Parel der Voorkempen Oldtimerrit", geen bolleke pijl maar gewoon in colonne rijden. We proberen telkens seingevers te vinden, maar de wegcode dient ten alle tijde gerespecteerd te worden. Er wordt tegen een gezapig tempo gereden zodat iedereen gemakkelijk kan volgen. Ook wordt voor een bezemwagen gezorgd, ingeval van panne wordt je terug naar de startplaats gebracht. 

Gelukkig kunnen we rekenen op de gemeente Schilde die ons het nodige advies en bijstand verleent. De dienst cultuur zorgt mee voor de nodige toelatingingen en zoekt mee achter oplossingen. Ook kunnen we rekenen op familie en vrijwilligers om deze ritten te kunnen organiseren. Tal van bedrijven steunen ons financieel, anders zou deze organisatie niet mogelijk zijn. 

2021 verenigingendag schilde

Onze stand tijdens de verenigingendag Schilde in 2021

 

Vertrek en Aankomst Lodewijk de Vochtplein te 's-Gravenwezel. ( Kerkstraat - 's-Gravenwezel ) waar voor de deelnemers een ontbijt en tijdens de middag een middagmaal worden geserveerd in het Dorpshuis.

Wens je deel te nemen aan onze volgende oldtimer rondrit die telkens doorgaat op de laatste zondag van de maand augustus dan kan je het inschrijvingsformulier invullen en zo een aanvraag doen tot deelname. Inschrijving is pas definitief na goedkeuring en betaling van de deelname onkosten. 

OP VOORHAND INSCHRIJVEN IS VERPLICHT. Om organisatorische redenen kunnen we op de dag zelf geen inschrijvingen meer aanvaarden, daarom is op voorhand inschrijven verplicht. Het aantal deelnemers is beperkt!

 

 

Je kan contact met ons opnemen via het contactformulier, maar je kan ook indien gewenst een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.