Parel der Voorkempen oldtimerrit - 2019

 

Corneel en Annie konden ook nu weer rekenen op vrijwilligers die al vroeg bezig waren met de voorbereiding van de 8 ste editie van de Parel der Voorkempen Oldtimerrit.  

2019 helpers keuken

2019 helpers plein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De weersvoorspellingen waren gunstig, het zou wel een zeer warme dag worden. Voor de mens en techniek een uitdaging met temperaturen van boven de 30°.

Na het ontbijt voor de deelnemers werd de rondrit om 10 uur gestart. Twee motoragenten van de  zone Voorkempen hielden het verkeer tegen in de Kerkstraat zodat de stoet van meer dan veertig wagens zich in beweging konden zetten.

2019 start

 

De inrichters hadden een parcours uitgestippeld dat op het laatste ogenblik nog verschillende wijzigen moest ondergaan wegens de vele pas opgestarte wegenwerken.

De karavaan trok door de villawijken van Schilde en Schoten. Aan het rondpunt van de Alice Nahonlei moesten de deelnemers over dezelfde weg terug zodat iedereen die deelnam ook eens kon genieten van de prachtige stoet Vintage Cars, die hen nu als tegenliggers voorbijreden.

2019 alice nahot

De voormiddagstop was gepland bij Vigna, een wijndomein in Wijnegem. Sinds Guy Somers (stichter van Frisomat) het landgoed overnam in 1994 werden hier 30.000 wijnranken aangeplant op 8ha zanderige bodem. Elke wijn draagt de naam van een kleinkind en er wordt telkens geprobeerd om het uniek karakter van de variëteit te laten spreken.

2019 Vigna

 

2019 Wijndomein VIGNA rondrit

 

De wagens met chauffeurs en passagiers werden door Wim Gabiëls (sales en marketing manager VIGNA) ontvangen. Bij aankomst op het domein moesten al de wagens nog rond de wijngaard rijden vooraleer zij de 'Elena'16' (www.vignawijn.be) gemaakt van de Johanitter druif kon konden degusteren, voor de drivers was er eveneens frisdrank en water voorzien. .

2019 groepsfoto vigna

Deelnemers samen met de eigenaar op de foto.

 

2019 uitrit wijndomein

 

Daarna reden de wagens terug naar 's-Gravenwezel voor het middagmaal. Tijdens de middagstop kon op het Lodewijk De Vochtplein, de prachtige wagens bewonderd worden door het publiek.   

2019 dorpshuis

 

Door de hitte kregen sommige wagens problemen met het gekende Vaper Lock. Dit is verdampen van de benzine door te hoge temperatuur voordat die in het inlaatspruitstuk is. Hierdoor valt de motor stil of start niet meer. Dit probleem lost zichzelf op als de temperatuur terug gedaald is, maar onder een motorkap waar de temperatuur zo al oploopt en waar dan nog eens een hevige zon op schijnt is dit niet zo gemakkelijk. Daarom stonden bij de rustpunten bij sommige auto's de motordeksels open om dit heuvel te voorkomen.

2019 vaper lock

Na de middagstop werd naar het Boerenijsje gereden, in de Sint-Jobbaan konden zij nog eens rijden op een baan zoals toen.

2019 sint jobbaan

 

De 'Dame Blanche of pannekoek met een bol ijs was voor vele een aangename verfrissing. 

2019 dame blanche

Ook dit jaar had de takel / volgwagen zijn handen vol. Door de hitte waren toch wat wagens in de problemen gekomen. Maar zoals altijd werden zij door de inrichters geholpen zodat iedereen tesamen aankwam in het Dorpshuis. Corneel en Annie bedankten de deelnemers, de motards en andere helpers. Iedereen kreeg nog een drankje aangeboden, de belegde broodjes waren gesmeerd zodat niemand met honger naar huis moest gaan. 

2019 motards

De motards

 

Het was weer prachtig georganiseerd!

Tot volgend jaar?

Verslag door REGUI 

Foto's:  Marijke Bil - Regui

Lees minder