Over ons

 2022 Oldtimerbeurs Ravels

Onze stand tijdens de oldtimerbeurs in Genk 2024

 

Doordat we gepassioneerd zijn door oldtimers hebben we zelf al vele jaren verschillende oldtimers.

Het is allemaal begonnen door de koop van een oldtimer waar nog veel werk aan was, om toch direct te kunnen rijden hadden we toch ook een rijdend exemplaar bijgekocht. Onze collectie bestaat vooral uit wagens die gebouwd zijn vóór 1940.

TIjdens de zomermaanden nemen we deel aan oldtimer ritten in aangepaste kledij van die tijd. Meestal worden die ritten in West-Vlaanderen georganiseerd. In het Antwerpse zijn er niet zoveel pre-war ritten.

In 2012 hebben we voor de eerste maal een pre-war(auto's gebouwd tot 1940) oldtimer rondrit georganiseerd "Wezel Goes Classic". Sindsdien organiseren we jaarlijks een rondrit "Parel der Voorkempen Oldtimerrit", geen bolleke pijl maar gewoon in colonne rijden. We proberen telkens seingevers te vinden, maar de wegcode dient ten alle tijde gerespecteerd te worden. Er wordt tegen een gezapig tempo gereden zodat iedereen gemakkelijk kan volgen. Ook wordt voor een bezemwagen gezorgd, ingeval van panne wordt je terug naar de startplaats gebracht. 

Gelukkig kunnen we rekenen op de gemeente Schilde die ons het nodige advies en bijstand verleent. De dienst cultuur zorgt mee voor de nodige toelatingen en zoekt mee achter oplossingen. Ook kunnen we rekenen op familie en vrijwilligers om deze ritten te kunnen organiseren. Tal van bedrijven steunen ons financieel, anders zou deze organisatie niet mogelijk zijn. 

Contact met ons opnemen is mogelijk via het contactformulier maar kan ook door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Annie en Corneel