Ritverslag zondag 30 augustus 2020

 

Wegens de corona pandemie bleef het een hele tijd onduidelijk, maar omdat de cijfers gunstig evolueerde kreeg de organisatie toch het groen licht van de gemeente Schilde om de rondrit te laten doorgaan.

Er moest wel strikt een aantal maatregelen gevolgd worden, mondmasker plicht, auto's ver genoeg uit elkander parkeren zodat de social distancing kon gewaarborgd worden. Hierdoor werden minder wagens dan anders toegelaten. Stuards op de plein om alles in goede banen te leiden enz...

De gemeente Schilde, het evenementen loket van Schilde maar in het bijzonder mevr. Katleen Krekels schepen van cultuur hebben mee hun uiterste best gedaan om mee te helpen om alles volgens de Covid regels te organiseren.

De tocht ging dit maal weer langs het erfgoed van Schilde - 's-Gravenwezel, zo passeerden de wagens langs het Katershof. Hier heeft baron de Caters nog gewoond, de eerste piloot van België. De ingenieur - baron vestigde ook verschillende snelheidsrecords met zijn eerste auto's. De tocht ging verder langs het kasteel van 's-Gravenwezel waar verschillende burgemeesters van 's-Gravenwezel hebben gewoond. De huidige eigenaar is de bekende Antwerpse antiquair Axel Vervoort. 

Aan het kasteel van Vierselhof was de voormiddag stop. De wagens reden rond het kasteel, voor ze parkeerden wat een prachtig kader schepte. Tijdens de stop kreeg de groep een eerste regenbui over zich heen en de kappen moesten dicht gelegd worden.

2020 bmw voor kasteel vierselhof 5106

Voor het middageten werd terug naar 's-Gravenwezel gereden. Gelukkig zat iedereen binnen toen de hemelsluizen voor de tweede maal opengingen.

2020 driewieler

De namiddag rit was ingekort wegens gewijzigde plannen door Corona, de stop werd nu gehouden op dezelfde locatie als vorig jaar "Het boerenijsje -Wuustwezel". Nu in de schuur, alle deuren ver open en de bubbels op 1.5 meter van elkander. 

Uitzonderlijk had de takeldienst dit jaar geen werk. 

Eens terug in 's-Gravenwezel bedankten de inrichters de helpers, de motards en beloofden om ook weer volgend jaar terug een Parel der Voorkempen oldtimerrit te organiseren.Door de deelnemers werden Annie en Corneel op hun buurt bedankt voor de weer schitterende organisatie in deze extreem moeilijke omstandigheden.
  2020 deelnemers bedanken2020 motards2020 motard 2

Verslaggever Regui

Terug